آغاز بکار دومین گردهمایی معاونان اداری، مالی، منابع و پشتیبانی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در دانشگاه تبریز
دومین گردهمایی معاونان اداری، مالی، منابع و پشتیبانی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور از امروز به مدت دو روز در دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آیین افتتاحیه این گردهمایی با اشاره به تدوین برنامه راهبردی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور گفت: در این راستا اخیرا از سوی وزارت علوم برنامه راهبردی پیشنهادی به تمامی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ارسال شده که امیدواریم تا پایان سال آینده برنامه راهبردی همه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی تدوین و عملیاتی شود.
دکتر محمد حسین امید در ادامه تاسیس بنیاد خیرین در دانشگاه ها را از دیگر برنامه های این وزارتخانه برای دانشگاه ها بیان کرد و افزود: بر این اساس همه دانشگاه ها با راه اندازی بنیاد خیرین می توانند از ظرفیت های آنان برای اتمام پروژه های خویش کمک بگیرند.
وی، واگذاری ساختمان ها و پروژه های عمرانی به بخش خصوصی را از دیگر اقدامات، برای کمک به حل مشکلات دانشگاه ها بیان کرد و گفت: همچنین خود دانشگاه ها می توانند با گرفتن وام از بانک ها به اتمام پروژه های در دست اجرا کمک نمایند که این امر در صورتی مقرون به صرفه خواهد بود که آن طرح برای آنها ارزش افزوده ای داشته باشد.
دکتر امید گفت: در حال حاضر بودجه دانشگاه ها خوشایند نبوده و براساس این واقعیت، باید برنامه های کلان و عمرانی دانشگاه ها برنامه ریزی و عملیاتی شود.
رییس دانشگاه تبریز، نیز در این گردهمایی با اشاره به تمدن و تاریخ دیرینه 5 هزار ساله علمی و پژوهشی کشورمان گفت: ما مفتخریم که تعالیم دینی ما منبع غنی علم و دانش است، ربع رشیدی و جندی شاپور سندهای افتخار ما مقوله علم و پژوهش هستند.
دکتر محمدرضا پور محمدی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه تبریز دومین دانشگاه قدیمی کشور است که حضور بیش از 20هزار دانشجو، 700 نفر هیات علمی،20 دانشکده، چندین پژوهشکده، قطب علمی و آزمایشگاه های مجهز، این دانشگاه را به یکی از مهم ترین دانشگاه های کشور تبدیل کرده است، یادآور شد: بر اساس رتبهبندی جدید لایدن که یکی از معتبرترین مراکز رتبه بندی دانشگاه های جهانی است، در سال 2014، دانشگاه تبریز رتبه 492 دنیا، 63 آسیا و دوم ایران را کسب کرده، ضمن آنکه در تولید علم هم پیشگام بودیم که تولید مقالات ISI در طی 5 ماه اخیر، به اندازه کل تعداد مقاله های سال گذشته دانشگاه مبین این امر است.
به گفته وی، این دانشگاه در طی عمر 67 ساله اش، منشاء خدمات ارزنده برای کشور بوده و در تمام عرصه های علمی، فرهنگی، سیاسی و پژوهشی، همواره از پیشگامان است، این دانشگاه همچنین در 8 سال دفاع مقدس در پشتیبانی از وطن نقش بی بدیلی داشته است.
رییس دانشگاه تبریز در ادامه با اشاره به نگاه نوع و شیوه مدیریتی در دانشگاه تبریز گفت: برای نجات از روزمره گی و رکود مدیریتی، به توسعه مدیریت مشارکتی توجه خاصی شد که با مشارکت دادن اعضای محترم هیات علمی دانشکده ها در انتخاب مدیران دانشکده ها، گام های مثبتی برداشته شده است.
دکتر پور محمدی در ادامه سخنان خود خواستار توجه ویژه به دانشگاه تبریز شد و گفت: اغلب ساختمان های دانشگاه در دهه های 40 ساخته شده و فرسوده اند، ضمن آنکه با وجود 200 آزمایشگاه، وسایل آنها به روز رسانی نشده است و از طرفی دیگر، حدود 50 درصد اساتید بازنشسته شده اند که، باید تسهیلاتی جهت تجهیز و یا جایگزینی آن فکری کرد.
معاون امور بودجه، آموزش و فرهنگی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور نیز در این آیین تاسیس و راه اندازی دانشگاه ها و مراکز علمی و آموزش عالی در کشورمان را نامتعادل بیان کرد و گفت: ایجاد دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی باید بر اساس ظرفیت ها و توانمندیهای استانها صورت گیرد و بتواند برای نیازهای کشورمان در عرصه های مختلف از جمله تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص کار ساز باشد.
دکتر علی الهیار تصریح کرد: اگر روند تعداد افزایش رشد دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی به این منوال پیش برود در آینده دچار مشکل خواهیم شد.
وی، مهمترین اهداف دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را تربیت نیروی انسانی متعهد، متخصص و کارآمد، با توجه به نیاز روز جامعه عنوان کرد و افزود: ظرفیت ها و پتانسیل های زیادی در دانشگاه های کشورمان وجود دارد که باید از این توانمندیها برای رفاه جامعه و برای توسعه همه جانبه کشورمان استفاده شود.
دکتر الهیار یادآور شد: برای داشتن بودجه باید برنامه داشت و برای اجرای این برنامه ها نیز بودجه ضروری است که در صورت کنار هم قرار این دو مقوله می توان به اهداف مورد نظر رسید.
معاون امور بودجه، آموزش و فرهنگی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به تدوین برنامه ششم کشور در حوزه دانشگاه ها نیز اظهار داشت: اساتید و متخصصان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با دادن طرح و برنامه می توانند در تدوین برنامه ششم به کمک دانشگاه ها بشتابند و از بسیاری از چالش های موجود در زمینه بودجه و اجرای پروژه ها در دانشگاه جلوگیری نمایند.
مدیر کل امور اداری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم در این مراسم با بیان اینکه تبریز سرزمین آزادی و آزادگی، دیار دینداری و دینمداری، سرزمین علمای بزرگ و فلاسفه و عرفای نامدار و شهیدان و مردمی غیور است، تصریح کرد: این سرزمین در طول کشورمان در عرصه های مختلف افتخار آفرین بوده است که نمود بارز آن دانشگاه تبریز است که به عنوان مشهد الشهدای دانشگاه های کشور لقب گرفته است.
دکتر فرامرز اکرمی در ادامه با اشاره به این گردهمایی نیز افزود: این گردهمایی ها زمینه ای برای همفکری، هم افزایی و طرح اندیشه های خلاق و نو آورانه اند که در سایه آن اجرای راهکارهای بهینه، بهره ورانه و دانش بنیان تبلور می یابد که تاکیدات مقام معظم رهبری بر اقتصاد و فرهنگ و ضرورت فعالیت بر مبنای اقدامات دانش بنیان و از سویی، ابلاغیه معظم له در خصوص سیاست های اداری مبتنی بر عدالت و برچیدن نابرابری ها تشکیل این گردهمایی را ضروری می سازد.
وی افزود: بازنگری دانش بنیان در آیین نامه ها و مقررات اداری، مالی و پشتیبانی، هدف گذاری و سیاست گذاری مبتنی بر اهداف و ویژگی های تعیین شده در اسناد بالا دستی و کلان کشور، اقتصاد مقاومتی، فعالیت های دانش بنیان و عدالت محور، ساماندهی شرایط مادی و انسانی موجود، طرح راهبردها، راهکارهای بهره ورانه و فرایندهای جدید بخش هایی از محورهای این گردهمایی و نشست های آن در حوزه های برنامه، بودجه، تشکیلات، تحولات اداری و فناوری اطلاعات، مباحث مالی و معاملاتی- حسابداری تعهدی، طرح های عمرانی و امور رفاهی است که در طی سه نشست تخصصی پیگیری خواهد شد.
دکتر اکرمی گفت: این گردهمایی به لحاظ تعداد اعضای حاضر، بزرگ ترین همایش در حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که حضور حدود 300 مدعو از معاونان اداری، مالی و مدیریت توسعه و منابع دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، پژوهشکده ها، مجتمع ها، مراکز آموزش عالی، مراکز پژوهشی، پارک های علم و فناوری و مدیران مناطق برگزار می گردد که بیانگر ابعاد گسترده و اهمیت آن است.
بر اساس همین گزارش؛ در این گردهمایی دو روزه مباحثی چون بودجه و تشکیلات - تحول اداری و فناوری، مالی و معاملاتی حسابداری تعهدی و طرح های عمرانی امور رفاهی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
یادآور می شود: همچنین شرکت کنندگان در این گردهمایی با حضور در یادمان شهدای گمنام دانشگاه تبریز و قرائت فاتحه و اهدای گل، به مقام شامخ شهدای گمنام این دانشگاه ادای احترام کردند.
حضوردر یادمان شهدای گمنام دانشگاه تبریز و ادای احترام به مقام شامخ آنان